Все матчи сезона 1971

Чемпионат Украины 1971

Прошел 11-16 июня в Днепропетровске.

Группа А

М Команда И В Н П Р/О О -
1 Динамо Киев 3 3 0 0 -
2 Динамо Львов 3 2 0 1 -
3 Буревестник Днепропетровск 3 1 0 2 -
4 Январец Одесса 3 0 0 3 -

Группа Б

КПИ выиграл у Одессы, но был наказан техническим поражением.

М Команда И В Н П Р/О О -
1 Спартак Киев 3 3 0 0 -
2 Буревестник Одесса 3 2 0 1 -
3 Политехник Киев 3 1 0 2 -
4 СК Севастополь 3 0 0 3 -

Полуфиналы

Финалы

Динамо Киев присудили 1 место по разнице очков

Документы

Заголовок Источник Описание Месяц/Год Ссылка
1971-06-08ukrssr_poster.jpg Афиша из архива федерации регби Одессы 08.06.1971
1971-06-24sg.jpg Спортивная газета ПРОТЯГОМ тижня на стадіонах Дніпропетровська тривав розиграш VII чемпіонату республіки з регбі. Право за вихід до фіналу виборювали у двох групах вісім команд: торішні чемпіони УРСР — спартаківці столиці, одеський «Буревісник», студенти КПІ, СК «Севастополь» — дебютант першості; друга група — динамівці Києва та Львова, дніпропетровський «Буревісник» та СК «Січнівець» з міста Одеси.

Фаворитами попередніх зустрічей у групах стали столичні спартаківці й динамівці. Вони виграли асі поєдинки. Саме вони, на думку фахівців, і мали розіграти золоті медалі чемпіонів республіки. А за бронзу боротимуться львівське «Динамо» та одеські студенти.

Що ж, прогнози виявилися вірними. Спартаківці легко обіграли львів'ян (23:0), а одесити зазнали поразки від київських динамівців (0:31).

Передбачалося, що матч за третє місце пройде у рівній боротьбі, але цього не сталося. Студенти Одеси взяли гору з сухим рахунком (14:0). Особливо слід відзначити відмінну гру ветерана українського регбі 34-річного Романа Ангеля, який у команді з моменту її заснування.

Цікаво, що одесити, беручи участь у всіх чемпіонатах, уперше стали призерами. Це безперечний успіх колективу та його тренера Валерія Алексеева.

У гострій боротьбі пройшла зустріч столичних динамівців і спартаківців. Особливо вдало діяли колективи в захисті. Нервова напруга позначилася на діях динамівця Шишкунова та його суперників — Бірулі і Кравцова. І хоча матч завершився з рідкісним для регбі рахунком—0:0, радощам динамівців не було меж. Маючи кращу різницю забитих і пропущених м'ячів, вони повернули собі звання чемпіонів. До речі, золоті медалі вони завоювали вп яте.

Кращим гравцем чемпіонату визнано захисника команди-переможниці Володимира Шишкунова, на рахунку якого 56 очок.

Команди, що посіли у групах третє й четверте місця, провели між собою стикові ігри. Студенти КПІ виграли в днілропетровців (12:3), а авангардівці Одеси—в севастопольців (6 : 5). Щодо команди КПІ— вона мала бути у турнірній таблиці вище, проте їй зараховано поразку у поєдинку з одеситами за підставного гравця. Внаслідок цього шлях до фіналу закрився.

Отже, чемпіони — динамівці Києва. Срібні медалі у столичних спартаківців, а бронзові — в одеського «Буревісника». На четвертому місці — львів'яни, на п'ятому — КПІ, на шостому — дніпропетровський «Буревісник», на сьомому — «Січнівець» (Одеса) і на восьмому — СК «Севастополь».

Відмінно провели турнір арбітри А. Данилов з Москви, Л. Шелитович з Одеси і дебютант з Харкова В. Королюк.

Незабаром динамівці та спартаківці Києва стартуватимуть на чемпіонаті СРСР. «Динамо» — у вищій лізі, «Спартак» — у другій групі.

В. ТРОХИМЕНКО.

Фінал першості України з регбі. Момент зустрічі спартанівціа Києва з командою Одеського політехнічного Інституту.
Фото Г. Шевченка
24.06.1971
1971-06-29ss_ukr.jpg Советский спорт 29.06.1971
1971-11-05.jpg <Неизвестная газета> 05.11.1971